Global Wines & Spirits s.r.o.
Václavské nám. 53
110 00 Praha 1
www.sierratequila.cz
www.global-wines.cz
marketing@global-spirits.cz





Sierra Tequila - Sierra Tequila je nejprodávanější tequilou Evropy!








Etter Zuger Kirsch (třešňovice)



Etter Zuger Kirsch (třešňovice)
Co je whisky pro Skotsko, to je třešňovice pro Švýcary. Tato třešňovice je vyrobena z malých černých třešní z nejlepších lokalit regionu Zug a vyrábí se již po 4 generace. Zraje 12–24 měsíců v nerezových tancích. Svěží a ovocná vůně s jemnými květinovými tóny. Aromatická, vyvážená a elegantní chuť s tóny zralých třešní. „Zuger Kirch“ je ve Švýcarsku pojem a jeho synonymem je „Etter Kirch“ – rodina Etter ví, jak vyrábět svůj klenot!




Etter Williams (hruškovice)



Etter Williams (hruškovice)
Na světě je spousta hruškovic – ale jen z hrušek Williams z údolí Valais u řeky Rhôny se dá vyrobit ta nejlepší. Pro výrobu se preferují menší hrušky, které Etter nakupuje stále od stejných sadařů. Kupují pouze kategorii „qualité jaune“ – tedy hrušky ve stavu plné zralosti. Tato hruškovice zraje 6–12 měsíců v nerezových tancích. Má bohatou, svěží a ovocnou vůni. Typická, vyvážená a plně aromatická chuť s dlouhým závěrem.




Etter Gravensteiner Apfel (jablkovice)



Etter Gravensteiner Apfel (jablkovice)
Hans Etter měl vždy rád jablka Gravenstein, proto vyrábí svou jablkovici z této odrůdy. Jablka nejsou příliš vhodná pro běžnou konzumaci – jsou poměrně malá. Hans je však přesvědčen o dokonalé harmonii mezi sladkostí a kyselinou. Po destilaci zraje 18 - 24 měsíců v nerezových tancích. Má typické a jemné aroma ovoce. Chuť je elegantní, jemně ovocná a harmonická.




Etter Kleines Pfumli (švestkovice)



Etter Kleines Pfumli (švestkovice)
Kleines Pfumli byla vždy jednou z hlavních švýcarských ovocných destilátových specialit, určená pro nadšené milovníky výrazných destilátů. Po vypálení zraje 18-36 měsíců v nerezových tancích. Má jemné bohaté aroma s ovocnými tóny, hlavně švestek a také marcipánu. Plně aromatická a jemná chuť, na patře převládají opět ovocné tóny.




Etter Framboise (malinovice)



Etter Framboise (malinovice)
Proces macerace této malinovice je tajemstvím, které si rodina Etter chrání už generace. Následná destilace je velmi pomalá - téměř po kapkách. Díky následnému dozrávání dosahuje harmonické a plně aromatické vůně s charakteristickými, intenzivními, ovocnými tóny divokých malin. Chuť je pak plná a ovocná s delším závěrem. Ideální digestiv, ale doporučujeme vyzkoušet i jako aperitiv.




Etter Vieille Poire Williams (barrikovaná hruškovice)



Etter Vieille Poire Williams (barrikovaná hruškovice)
Vyrábí se z přírodně zralých hrušek regionu Wallis ve Švýcarsku, které místní považují za nejvíce aromatické hrušky na světě. Na jednu lahev je nutno použít 11 kg hrušek! Hruškovice zraje nejdříve 1-2 roky v 50 litrových demižonech, následně zrají ty nejlepší destiláty další 2-3 roky v sudech z francouzského dubu. Výsledkem je destilát zlatohnědé barvy s jemným, bohatým a ovocným aroma. Chuť je pak harmonická s tóny vanilky a ovoce.




Etter Vieille Prune (barrikovaná švestkovice)



Etter Vieille Prune (barrikovaná švestkovice)
Použité švestky sladké odrůdy „Löhr”, jsou ideální pro destilaci - používají se jen ty velmi vyzrálé, které ze stromu spadnou samy. Na jednu lahev je použito 8 kg švestek. Po velmi pomalé destilaci zraje nejdříve 1-2 roky v 50litrových demižonech, následně další 2-3 roky v sudech (průměr pak je okolo 4 let). Má elegantní a bohaté aroma, ovocnou a harmonickou chuť s tóny vanilky a mandlí. Ideální konzumace je po večeři, u krbu nebo s výrazným doutníkem.




Etter Aprikose Royale Luizet (meruňkovice)



Etter Aprikose Royale Luizet (meruňkovice)
Už William Shakespeare mluvil ve svém „Snu noci svatojánské“ o zázračných účincích meruněk – zvláště v lásce. Meruňky jsou sklízeny v optimální zralosti. Po destilaci je ovocné brandy uloženo na 18 až 36 měsíců do 50litrových skleněných nádob, aby se plně rozvinula jemnost a aroma. Má jemnou, květinovou vůni s tóny zralých meruněk. Příjemně ovocná, plná a harmonická chuť s dlouhým závěrem.




Ziegler Alte Zwetschge (Švestkovice)



Ziegler Alte Zwetschge (Švestkovice)
Velmi zajímavá ročníková švestkovice-slivovice. Od roku sklizně 2001 zrála v dřevěných sudech, díky čemuž získala tmavou barvu (částečně kaštanové dřevo). Překvapuje především svojí velmi složitou, přesto jemnou, komplexní a aromatickou chutí. Pro výrobu jedné láhve je třeba 15 kg švestek. Má 43% alkoholu.




Ziegler Wildkirsch Nr.1 (Divoké třešně No. 1)



Ziegler Wildkirsch Nr.1 (Divoké třešně No. 1)
Pravděpodobně nejslavnější pálenka Ziegler. Opravdová rarita. Pro výrobu jedné láhve je potřeba 15 kg divokých třešní, které pocházejí z tajných lokalit. Neuvěřitelně vyzrálá a šťavnatá chuť s výrazným charakterem a dlouhotrvajícím koncem. Má 43% alkoholu. Doporučujeme.




Ziegler Williamsbirnenbrand (Hruškovice - Eau de Vie)



Ziegler Williamsbirnenbrand (Hruškovice - Eau de Vie)
Klasická jemná hruškovice. Ručně sbírané hrušky Williams pocházejí z výšin ve Wallis, Vintschgau a Steiermark. Má čisté aroma s intenzivními, hladkými a okouzlujícími ovocnými tóny. Pro výrobu jedné láhve je použito 14 kg hrušek. Má 43% alkoholu. Porovnejte.




Ziegler Waldhimbeergeist (Lesní maliny)



Ziegler Waldhimbeergeist (Lesní maliny)
Česky by se dalo přeložit jako pálenka z lesních malin. Pro výrobu každé láhve této 43% pálenky je potřeba 3 kg lesních malin. Maliny pocházejí z lesů v okolí maďarského jezera Balaton. Čistá příroda v každé skleničce. U nás velmi netradiční destilát plný slunce, zemitosti a ovocnosti.




Ziegler Mirabellenbrand (Mirabelky - Eau de Vie)



Ziegler Mirabellenbrand (Mirabelky - Eau de Vie)
Opět rarita, pálenka z mirabelek. Je vyrobena z jedinečných, aromatických žlutých mirabelek, které pocházejí z Lorraine (severovýchodní Francie). Zde je použito 14 kg mirabelek pro výroku jedné láhve. Jemná a velmi delikátní chuť je charakteristická pro tento klenot mezi ovocnými pálenkami. Má 43% alkoholu.




Ziegler Sauerkirschbrand (Višně - Eau de Vie)



Ziegler Sauerkirschbrand (Višně - Eau de Vie)
Višně použité na výrobu této pálenky pocházejí z německého regionu Schwaben, kde rostou divoce na místních vinicích. Oblíbená pro svoje pozoruhodné višňové aroma. Delikátní trpkost, která přesto nepotlačuje typickou intenzivní višňovou chuť. Na výrobu jedné lahve je použito 16 kg višní. Má 43% alkoholu.




Jacopo Poli Pere di Poli



Jacopo Poli Pere di Poli
Aromatická, ovocná pálenka z destilerie Jacopo Poli. Základní surovinou, která je použitá pro výrobu, jsou ze 100% hrušky Williams z Jižního Tyrolska. Hruškovice se vyrábí v září, kdy hrušky dosahují nejvyšší zralosti. Hrušky nejdříve fermentují v nerezových tancích, následně probíhá destilace a 6 měsíční zraní opět v nerezových tancích. Výsledná pálenka má intenzivní a čisté aroma, typické pro odrůdu Williams. Chuť je jemně uhlazená, komplexní, s delším závěrem.